Završen prelazak na "Nehalem" tehnologiju

Bez autora
Apr 05 2010

Kompanija "Intel" završila je prelazak na "Nehalem" tehnologiju promocijom serije procesora "Intel Xeon 7500". U periodu kraćem od 90 dana, "Intel" je predstavio potpuno nove PC, laptop i serverske procesore za 2010. godinu, koji poboljšavaju energetsku efikasnost, brzinu izvršenja i obuhvataju niz novih odlika koje čine računar inteligentnijim, fleksibilnijim i pouzdanijim.Sa mogućnošću skalabilnosti od dva na 256 čipova po serveru, novi "Intel Xeon" procesori prikazuju performanse koje su tri puta bolje od procesora serije "Xeon 7400", a poseduju više od 20 noviteta, kada su u pitanju pouzdanost i karakteristike.

Završen prelazak na "Nehalem" tehnologijuKompanija "Intel" završila je prelazak na "Nehalem" tehnologiju promocijom serije procesora "Intel Xeon 7500", saopštilo je beogradsko predstavništvo te kompnaije.

U periodu kraćem od 90 dana, "Intel" je predstavio potpuno nove PC, laptop i serverske procesore za 2010. godinu, koji poboljšavaju energetsku efikasnost, brzinu izvršenja i obuhvataju niz novih odlika koje čine računar inteligentnijim, fleksibilnijim i pouzdanijim.

Sa mogućnošću skalabilnosti od dva na 256 čipova po serveru, novi "Intel Xeon" procesori prikazuju performanse koje su tri puta bolje od procesora serije "Xeon 7400", a poseduju više od 20 noviteta, kada su u pitanju pouzdanost i karakteristike.

Nove osobine omogućiće IT menadžerima da postave do 20 starijih jednojezgarnih servera sa četiri čipa na jedan "Xeon 7500" server, održavajući isti nivo performansi uz smanjenje potrošnje energije, potrebe hlađenja i troškova operativnog sistema i do 92 odsto, što će omogućiti da investicije budu povraćene za period od samo jedne godine.

Nove karakteristike omogućuju i bolju zaštitu podataka, uvećavaju dostupnost i smanjuju do minimuma vreme nedostupnosti servera.

Kompanija "Intel" radi sa distributerima kako bi isporučila „ultra scale" sisteme sa 16 procesora namenjene preduzećima i do 256 procesora za podršku za 16 terabajta memorije, za zadatke visokih performansi i aplikacije poput finansijskih analiza, numeričkih vremenskih prognoza ili genomske analize.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik